Gebruikersrollen: admin en user

In TenderApp zijn er 2 gebruikersrollen: Admin en User.  Binnen elke organisatie is er minimaal 1 persoon met de Admin Gebruikersrol. Dit is nodig om bijvoorbeeld gebruikers toe te voegen of zoekcriteria aan te passen. De eerste gebruiker die wordt toegevoegd aan een bedrijf heeft altijd standaard de Gebruikersrol Admin.

Er zijn een aantal rechten die enkel aan Admin gebruikers zijn toebedeeld:

• Nieuwe gebruikers aanmaken
  • De profielgegevens (waaronder status) van andere gebruikers aanpassen
  • De adresgegevens van het bedrijf aanpassen
  • De zoekcriteria van het bedrijf instellen of wijzigen

Gebruikersrollen aanpassen
Elke user kan tot admin gemaakt worden door een bestaande admin.

Het aanpassen van een Gebruikersrol gaat als volgt:

1. Klik op het tandwiel-icoontje in het menu linksboven, je komt nu op het tabblad Gebruikersbeheer
  2. Klik op de gebruiker waarvan je de gebruikersrol wilt aanpassen
  3. Klik rechtsboven op de knop "Wijzig"
  4. Kies bij gebruikersrol de rol die je wil toepassen
  5. Klik rechtsboven op de knop "Opslaan"