Hoe stel ik tweefactorauthenticatie in?

Elke gebruiker kan zelf deze tweefactorauthenticatie instellen bij Gebruikersbeheer.

TenderApp heeft de mogelijkheid om je account beter te beveiligen door tweefactorauthenticatie in te stellen. Dit betekent dat je bij het inloggen bij TenderApp niet alleen je wachtwoord, maar ook een code op moet geven dat je per sms op je telefoon ontvangt. Hiermee is het moeilijker voor anderen om toegang tot jouw account te verkrijgen.

Per gebruiker of per organisatie?

Elke gebruiker kan zelf deze tweefactorauthenticatie instellen. Ben je admin voor jouw organisatie? Dan kun je dit ook verplicht stellen voor alle gebruikers van jouw organisatie.

Tweefactorauthenticatie instellen voor jouw gebruikersaccount

Volg de volgende stappen:

1.  Klik in het linker menu op het tandwiel-icoontje, je komt nu op het tabblad Gebruikersbeheer
  2. Klik op je eigen profiel
  3. Klik op "wijzig".
  4. Onder “Contactinformatie” zie je nu een schuifknop genaamd “MFA Login”, zet deze aan
  5. Nu zal het systeem je vragen om opnieuw in te loggen om je identiteit te verifiëren
  6. Na het opnieuw inloggen met je e-mailadres en wachtwoord zul je gevraagd worden om je telefoonnummer op te geven
  7. Nu ontvang je een sms met een code op je telefoon, voer deze in.
  8. Nu staat MFA aan en moet je voortaan bij het inloggen altijd een code opgeven die je per sms ontvangt.

Tweefactorauthenticatie
instellen voor je hele organisatie (alleen mogelijk voor admingebruikers)

1.  Klik in het linker menu op het tandwiel-icoontje, en klik het tabblad Bedrijfsbeheer aan.
  2. Klik bij "Organisatiebeveiliging" op "wijzig". Hier zie je meteen een schuifknop getiteld Multifactor Authentication, zet deze aan en klik op "opslaan".
  3. Elke gebruiker van jouw organisatie zal nu bij de eerstvolgende inlogpoging een telefoonnummer moeten opgeven en voortaan een smsje met een code ontvangen bij het inloggen.